top of page

Zo maak jij een mooie Instagram feedIk hoor deze opmerking wel vaker “ik wil dat de foto’s in mijn feed passen”. Veel Instagram accounts zijn hiermee bezig. De één heeft het perfecte plaatje, voor de ander is het nog steeds een struggle. Hoe zorg jij ervoor dat je meer eenheid in je foto’s kan creëren? Hieronder deel ik enkele tips die je hierbij kunnen helpen.


Uiteraard is het slim om een professionele fotoshoot te boeken. Maar voordat je begint... schrijf een aantal kernwoorden op waar je merk voor staat en wat je wilt uitstralen als merk (meteen ook nuttig voor je marketingstrategie)! Maak ook je kernwaardes visueel. Welke kleuren en materialen passen daar bij?


Voorbeeld: Je kent het merk Rituals wel, als je aan Rituals denkt, dan denk je aan: lekkere geuren, ontspanning en verzorging, luxe, Aziatische sferen.


Denk even na welke sfeer jouw merk oproept.De tips om meer eenheid in je Instagram feed te creëren


  1. Zoek inspiratie op.  Gebruik Instagram en Pinterest als inspiratiebron en ga op zoek naar foto's die passen bij je kernwaardes. Dit kan je helpen om je kernwaardes visueel te maken.


  1. Analyseer de foto's. Welke beelden trekken je aandacht? Wat hebben ze met elkaar gemeen? Passen ze bij je kernwaardes en waarom? Wat zou je zelf nog anders doen? Door deze vragen te beantwoorden schrijf je je eigen ‘stijl regels’. Handig om nadien ook toe te passen binnen je content marketing.  Als je dit voor ogen hebt, dan moet je je alleen maar vasthouden aan je eigen ‘stijlregels’. Zorg ervoor dat er altijd minimaal één van je kernwaardes terug te zien is in je foto’s. Voorbeeld: zo zorgt Rituals ervoor dat ze altijd een vleugje luxe, relaxte & natuurlijke elementen laten terugkomen in hun foto’s. Soms van het één wat meer dan van het ander, maar je zult altijd hetzelfde ‘gevoel’ krijgen bij hun beeldtaal.


  1. Begrijp je doelgroep. Ga ook eens na waar je doelgroep te vinden is en waar zij hun inspiratie vandaan halen. Dit kan bij IG accounts van concullega's zijn, op community pagina's, bij bekende personen en influencers of tussen de #'s.  Waarom is het belangrijk dit te weten? Zo heb je stiekem al een idee van welke soort content je doelgroep blij maakt. Op die manier kijk je veel dieper naar wat de behoefte van je klant is; wat willen zij zien, waar hebben ze behoefte aan? Uiteraard heb je daar in de beginfase van je winkel of webshop ook al wel bij stilgestaan, maar toen keek je naar de trends en behoeften in de markt. Nu kan je dit goed toepassen op je beeldtaal.   1. Bepaal je edit stijl. Je hebt vast al wel gehoord van ‘presets’. Deze zorgen ervoor dat je foto’s steeds dezelfde kleuren hebben en dus goed bij elkaar gaan passen. Beperk je tot één of twee presets die bij elkaar passen om zo de eenheid in je Instagram feed te bewaren.  Wist je dat: Ik omschrijf mijn eigen preset als mijn favoriete koffiesmaak 'Cosi': mild en licht met een subtiel, warm accent. Geschikt voor fashion en business foto's. 
TRUTHBOMB!


Let op bij het gebruiken van presets. Ze kunnen je foto’s ook verpesten! Een preset is slechts een ‘vaste’ instelling die je toepast op je foto’s. Maar elke foto is niet identiek aan elkaar: andere belichting, kleurtinten die verschillen, schaduwen etc. Je preset zal dus niet op elke foto even mooi ogen. Daarom moet je de instellingen van de preset dus steeds bij elke foto aanpassen. En dat is vaak een lastige en tijdrovende taak.


Voel je deze frustraties ook opborrelen?


  • Het lukt je niet om je presets nauwkeurig aan te passen

  • Je verspilt uren tijd met het selecteren en bewerken van foto’s op je gsm

  • Je feed ziet er nog als een rommeltje uit, maar je hebt geen idee hoe dit aan te pakken

  • Je eigen bewerkingen verlagen de kwaliteit van je foto’s enorm

  • Je bent niet tevreden met je huidige uitstralingHet voordeel van met een professionele fotograaf samen te werken is dat de postproductie helemaal vanzelf gaat, zonder dat je bezig bent met je presets te copy/pasten. 


Als fotograaf zorg ik ervoor dat mijn eigen persoonlijke preset perfect op jouw foto’s past.


Wil jij graag passende beelden voor je blog, social media of website? Ik denk graag met je mee! 


Bespreek je shoot met mij door een call in te plannen via deze link.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page