top of page

Wat is een fashion lookbook?


Veel professionele damesboetieks willen een fashion lookbook, maar weten niet precies wat dit is. Ik geef je 5 voordelen van een fashion lookbook om te zorgen dat jij sneller klanten kan overtuigen iets te kopen.Wat is een fashion lookbook? 


Een lookbook is een digitaal of geprint boekje waarin je kledingcollecties op een visuele manier laat zien. 


Het doel is om mensen te laten zien welke producten je aanbiedt en ze op deze manier stimuleren om iets te kopen. Bij een fashion lookbook draait het voornamelijk om het product goed in beeld te brengen. Het model heeft het product aan zodat je goed kan zien hoe je het kledingstuk kan dragen en combineren.


Een lookbook is een belangrijke marketingtool geworden die veel modemerken en boetieks gebruiken om hun klanten een geweldige shopbeleving te geven op hun website en om schaamteloos producten te promoten zonder dat je opdringerig overkomt. 


"Met een lookbook kan je je producten in de spotlight zetten zonder dat je overkomt als een opdringerige verkoper."
Het belang van een fashion lookbook?


Met een lookbook kan je op een visuele manier de aandacht trekken van je klant. Mensen vinden het aangenaam als ze uitgebreid je product kunnen bekijken en er zich wat bij kunnen inbeelden. Daarnaast kan je met foto’s een mooi verhaal vertellen en dat maakt dat een fashion lookbook interessant is voor fashion boetieks en brands om te gebruiken binnen hun marketingstrategie. Mensen kopen van mensen, hoe beter jij je personal brand tot uiting brengt, hoe sneller je klanten overtuigd zijn van jou en je producten en tot een aankoop overgaan. 


Eén van mijn favoriete voorbeelden is het fashion lookbook van fashion brand en boetiek Orta-store. Orta-store pakt dit op een mooie, visuele manier aan door op hun website een aparte lookbookpagina te voorzien. Per collectie lichten ze enkele top-sellers uit die zorgen voor een complete look en laten je meteen wegdromen van hun outfits.


Het maken van een fashion lookbook heeft nog meerdere voordelen voor je merk of boetiek.1. Je geeft bezoekers nieuwe ideeën en inspiratie


In een lookbook laat je jouw collectie meestal zien als een complete look in plaats van als één product (zoals op je productpagina's). Je zet jezelf neer als dé stijl expert, die klanten inspiratie geeft voor mode items die ze kunnen combineren en met welke gelegenheid ze dit kunnen dragen. Mensen houden ervan om stijlinspiratie te krijgen, en dat kan je perfect laten zien in een fashion lookbook!


2. Gemakkelijke content voor je klanten


Door stijltips te geven aan de hand van een fashion lookbook creëer je hapklare content. Dit maakt het voor de bezoekers makkelijker om je content te consumeren en zullen ze langer blijven plakken op je website.


3. Je bouwt een fanbase uit


Het handige aan een digitaal lookbook is dat je dit ook kan delen op al je sociale media kanalen (vb. op je Instagram feed). Bouw een fanbase uit door het te delen met je doelgroep en zo dichter bij je klant te staan, zodat ze echte fans worden van jouw merk of boetiek.


4. Laat zien wat jou uniek maakt


In een lookbook kan je perfect laten zien wie je bent als merk en waar je voor staat. Dit kan je weergeven door eigen professionele foto’s te gebruiken. Onderscheid je van alle andere merken door met je eigen beelden een verhaal te vertellen in de vorm van een fashion lookbook.


5. Je stimuleert verkopen 


Zoals ik hierboven al zei: 'met een lookbook kan je schaamteloos producten in de kijker zetten zonder dat je opdringerig overkomt’.

 

Mensen komen op je website terecht voor leuke kleding items en inspiratie. Het zorgt alleen maar voor een stimulans als je complete looks laat zien.


Nog een voorbeeld van enkele lookbook foto’s genomen voor één van mijn klanten. 

Hoe ga je nu verder?


Je hebt nu geleerd wat een fashion lookbook is en welke voordelen een fashion lookbook voor jou kan bieden, maar wat je nog niet weet is welke elementen zeker aanwezig moeten zijn en waar je op moet letten bij het maken van goede foto’s voor je fashion lookbook. 


Het kan soms overweldigend aanvoelen om de juiste fotografie te kiezen voor jouw merk. Want; wat past er bij mijn branding? Waar moeten goede foto’s aan voldoen? Als fashion fotografe kan ik je helpen bij het kiezen van de juiste foto’s voor jouw merk.Herken je dit?


 • Je hebt moeite om op te vallen tussen alle andere webshops

 • Je wilt jezelf op een professionele manier in de markt zetten en moeiteloos klanten aantrekken, maar je beschikt niet over kwaliteitsvol beeldmateriaal die je doelgroep aanspreken.

 • Het kost je nu veel tijd om zelf foto’s te maken, waardoor je minder tijd hebt voor je marketing en sales en het eindresultaat is niet écht wat je wilt of voor ogen had. Jouw verhaal wordt niet volledig verteld.

 • Je hebt nu geen inspirerende ‘in action’ foto’s die laten zien hoe kleding, accessoires, sieraden, etc gedragen kunnen worden.

 • De standaard productfoto’s die je van het merk ontvangt zijn vaak saai en inspiratieloos en passen niet bij de uitstraling van jouw merk.

 • Klanten herkennen je branding niet doordat je een inconsistente stijl hanteert in je Instagram feed.

 • Een fotoshoot organiseren ligt buiten jouw comfortzone en je weet niet meteen hoe eraan te beginnen.


Deze zorgen neem ik van jou weg. Zodat je binnenkort kwaliteitsvolle beelden kan gaan inzetten binnen jouw marketing en jouw klanten inspireert en laat wegdromen van de prachtige nieuwe collectie dat in je winkel hangt.Stel je eens voor dat:


 • Je klanten een fijne winkelervaring kan bieden, zowel fysiek als online met fotografie die je merkimago versterkt

 • Je jouw creatieve visie kan delen en anderen inspireren met je aanbod. 

 • Je makkelijk je klantenbestand kan uitbreiden en nieuwe markten verkennen met je boetiek. 

 • Je je verkoop kan stimuleren, merkbekendheid vergroten en je boetiek laten groeien om zo het succes te behalen waar je altijd al van gedroomd hebt. 

 • Je een ideale werk-privé balans kan creëren door te focussen op je kerntaken waar je echt goed in bent en andere taken uit te besteden aan professionals. En dan ben ik er, dat jong geweld met veel ondernemingszin…


Als fotografe is het mijn doel om jouw verhaal te kunnen vertellen met fashion. Ik vind het van groot belang dat jouw items op de juiste manier in beeld gebracht worden en uiteindelijk sales opleveren.


Door met mij samen te werken krijg je beelden die je merkidentiteit weerspiegelen en die je meteen kan bundelen tot een fashion lookbook om te delen op je website en sociale media. 

Hiermee kan jij je klanten inspireren en je aankopen stimuleren. 


Nu is het aan jou om de volgende stappen te nemen binnen jouw onderneming!


Ben jij helemaal klaar om je verhaal te vertellen met je fashion items en dit in een passende setting die je merkidentiteit versterkt? 


Plan een gratis intake gesprek in via deze knop. Ik denk graag even met je mee. 

12 weergaven

Comentarios


bottom of page